Pollastre al “mole rojo” amb arròs a la mexicana (48/60)
A casa estem experimentant amb nous sabors des de fa temps. Menjar picant és un d´ells, ja que entre la cuina del sud-est asiàtic i les diverses receptes mexicanes que he fet darrerament hem ampliat molt la varietat de sabors, i utilitzar la pasta de “mole rojo” per a cuinar un pollastre n´és un clar exemple. Amb una textura final força espessa i una presència del cacau força destacable, la salsa pica per als no iniciats o poc experts -com jo- però per al públic “picantero” no crec que sigui gens fort però sí molt saborós, i l´acompanyament de l´arròs destaca especialment per als que necessitem amortiguar la picantor de la salsa. No és un plat per a tots els paladars…això sí, molt bo per als que combreguin amb aquest tipus de cuina. Jo m´hi estic acostant…
Ingredients per al pollastre:
1 cuixa per persona
cilantre fresc
100 gr de pasta de mole vermell (x dues/tres persones)
sèsam blanc torrat
sal
1 litre i mig d´aigua aprox
Ingredients per a l´arròs:
cilantre fresc
mantega
arròs (la quantitat depèn de cadascú…uns 50 gr x persona)
blat de moro
el brou de bullir el pollastre
sal i pebre
una ceba
Farem les dues coses paral.lelament. Primer posarem el pollastre, prèviament salpebrat, a bullir juntament amb unes quantes branques de cilantre durant uns tres quarts d´hora a foc lent. Passat aquest temps reservem el pollastre i guardem el brou per a fer l´arròs. Fem la salsa, escalfant la pasta de mole en una cassola fins que es fongui…procés que s´accelera si ja hi poseu una mica de briou, necessari de fet, a ull de cadascú la quantitat. Us ha de quedar una salsa fluïda. Poseu les cuixes en una safata per anar al forn i les cobriu amb la salsa. Mitja horeta a 160 graus, i de tant en quan millor remoure la salsa i tombar les cuixes. Mentre les cuixes van fent a dins del forn farem l´arròs, i primer de tot triturarem la ceba amb unes quantes branques de cilantre (sense la tija, només les fulles). Rossejarem l´arròs amb oli d´oliva i acte seguit hi tirarem la ceba triturada amb cilantre, i un parell de minuts més tard ja començarem a tirar-hi el brou, procés que anirem repetint cada vegada que l´arròs ho necessiti ja que el farem com un “risotto”, vaja, remenant tota l´estona i tirant-hi brou tot sovint. Quan l´arròs ja estigui quasi al punt hi afegim el blat de moro, a gust de cadascú (la recepta diu uns 50 grams), i ja fora del foc hi afegim la mantega. Com que ja hi havia prou cilantre no en vaig afegir més tot i que a la recepta ho indica així.
Ho servim juntament amb les cuixes, a les que haurem posat sèsam per sobre. Molt bo!
Reblogged this on Celler-Adocse.