“Tocinillo de cielo” amb nata al rom (45/60)

Tenia ganes de fer més receptes, i de les 45 planificades al principi vaig passar a les 50, incloent aquesta que no tenia gens clar quan la faria. Com que la meva sogra n´és fan vaig trobar però l´excusa ideal sense pensar que finalment augmentaria les receptes a 60 malgrat que algunes són mooolt senzilles i no aporten res més que ferles segons la recepta exacte del llibre, que de fet és part de la gràcia de moltes d´elles. En fi, tornant al “tocinillo” he de dir que va quedar super bo…i que, efectivament, és mega dolç!!!

Ingredients (6 px):

12 rovells d´ou

2 cullerades de nata líquida

100 ml de nata líquida (per a la nata amb rom)

275 gr de sucre

1 cullerada de rom blanc

150 ml d´aigua

Primer portarem a ebullició l´aigua amb el sucre. Dic això perquè la recepta diu que s´arribi als 109 graus i que es comprovi amb un termòmetre, com si tothom en tingués un de cuina. En fi. Posem tots els rovells en un bol gran i hi aboquem l´aigua amb el sucre ja dissolt sense deixar de remoure. Afegim les dues cullerades de nata, removem una mica més i ho colem. Posem la barreja en tasses petites, les tapem amb paper film i ho posem a coure al vapor durant deu minuts. Deixem refredar i ho guardem a la nevera.

Per fer la nata doncs la batem fins aconseguir la textura adequada, afegim una cullerada de rom i ho servim al costat del “tocinillo”. Brutalment dolç…i bo!

~ per picanyol a 09/05/2012.

Una resposta to ““Tocinillo de cielo” amb nata al rom (45/60)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: