“Tocinillo de cielo” amb nata al rom (45/60)
Tenia ganes de fer més receptes, i de les 45 planificades al principi vaig passar a les 50, incloent aquesta que no tenia gens clar quan la faria. Com que la meva sogra n´és fan vaig trobar però l´excusa ideal sense pensar que finalment augmentaria les receptes a 60 malgrat que algunes són mooolt senzilles i no aporten res més que ferles segons la recepta exacte del llibre, que de fet és part de la gràcia de moltes d´elles. En fi, tornant al “tocinillo” he de dir que va quedar super bo…i que, efectivament, és mega dolç!!!
Ingredients (6 px):
12 rovells d´ou
2 cullerades de nata líquida
100 ml de nata líquida (per a la nata amb rom)
275 gr de sucre
1 cullerada de rom blanc
150 ml d´aigua
Primer portarem a ebullició l´aigua amb el sucre. Dic això perquè la recepta diu que s´arribi als 109 graus i que es comprovi amb un termòmetre, com si tothom en tingués un de cuina. En fi. Posem tots els rovells en un bol gran i hi aboquem l´aigua amb el sucre ja dissolt sense deixar de remoure. Afegim les dues cullerades de nata, removem una mica més i ho colem. Posem la barreja en tasses petites, les tapem amb paper film i ho posem a coure al vapor durant deu minuts. Deixem refredar i ho guardem a la nevera.
Per fer la nata doncs la batem fins aconseguir la textura adequada, afegim una cullerada de rom i ho servim al costat del “tocinillo”. Brutalment dolç…i bo!
Reblogged this on Celler-Adocse.