Amanida Cèsar (42/60)

La “mundialment” famosa “amanida Cèsar” però sense pollastre. Jo creia que sempre era amb pollastre però veig que no, que la gràcia deu ser la salsa…i un molt bon enciam, de fulles més aviat dures. Jo vaig utilitzar un enciam tipus “francès” i no crec que fos el més adequat…malgrat que he de dir que la salsa va quedar molt bona i el plat -platet, d´entrant- molt “resultón”.

Ingredients (4 px):

1 enciam de fulles dures (ells recomanen el “romà”…crec que és aquell de fulles llargues, podríem dir que l´enciam “típic”…)

40 grams de parmesà ratllat

4 filets d´anxoves

2 rovells d´ou

una mica més de parmesà ratllat per al final…

“picatostes”  (pà a daus fregit…si el feu a casa…)

1 dent d´all

2 cullerades de vinagre de xerès

oli d´oliva 0.4 o de girasol

Triturem amb el minipimer els rovells, les anxoves i l´all, i anem afegint a poc a poc l´oli per anar emulsionant. Tot seguit afegim el parmesà ratllat i el vinagre. Salsa acabada. Tallem l´enciam a trossos petits i el barregem amb la salsa. Servim als plats i ho acabem amb els “picatostes” (ara no em surt el nom en català….) i una mica més de parmesà ratllat.

~ per picanyol a 04/05/2012.

Una resposta to “Amanida Cèsar (42/60)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: