Amanida Cèsar (42/60)
La “mundialment” famosa “amanida Cèsar” però sense pollastre. Jo creia que sempre era amb pollastre però veig que no, que la gràcia deu ser la salsa…i un molt bon enciam, de fulles més aviat dures. Jo vaig utilitzar un enciam tipus “francès” i no crec que fos el més adequat…malgrat que he de dir que la salsa va quedar molt bona i el plat -platet, d´entrant- molt “resultón”.
Ingredients (4 px):
1 enciam de fulles dures (ells recomanen el “romà”…crec que és aquell de fulles llargues, podríem dir que l´enciam “típic”…)
40 grams de parmesà ratllat
4 filets d´anxoves
2 rovells d´ou
una mica més de parmesà ratllat per al final…
“picatostes” (pà a daus fregit…si el feu a casa…)
1 dent d´all
2 cullerades de vinagre de xerès
oli d´oliva 0.4 o de girasol
Triturem amb el minipimer els rovells, les anxoves i l´all, i anem afegint a poc a poc l´oli per anar emulsionant. Tot seguit afegim el parmesà ratllat i el vinagre. Salsa acabada. Tallem l´enciam a trossos petits i el barregem amb la salsa. Servim als plats i ho acabem amb els “picatostes” (ara no em surt el nom en català….) i una mica més de parmesà ratllat.
Reblogged this on Celler-Adocse.