Pollastre amb curri (14/15)
No tinc gens clar que aquest sigui un plat típicament hindú. Més aviat és típicament mediterrani…amb afegit de les espècies, vaja, del curri. Ja ens ho va dir la professora, aquest plat està molt adaptat als gustos més occidentals. Ara, la particular barreja de gustos fa que no sigui tan típic d´aquí…
Ingredients:
1 ceba
2 pastanagues
4 pits o cuixes de pollastre
2 pomes golden
2 plàtans
mitja pinya
300 ml de crema de llet
curri de madràs (no picant)
el suc d´una llimona
oli, margarina
Salsa Tabasco
Talleu el pollastre a daus, i feu el mateix amb la pinya, el plàtan (a rodanxes en aquest cas) i la pastanaga. Barregeu la pinya amb el plàtan i ratlleu-hi les dues pomes a sobre. Tireu una mica de suc de llimona per evitar que s´oxidi. Talleu la ceba a làmines i sofregiu-la en una cassola amb oli i margarina juntament amb la pastanaga. Tireu-hi el pollastre (salpebrat) i quan estigui més o menys cuit incorporeu-hi tota la fruita, barregeu bé i finalment afegiu la crema de llet i dues o tres cullerades de curri (per cert, jo en vaig utilitzar un de picant i crec que queda millor…el contrast amb la fruita és magnífic) i deixeu reduïr uns minuts.
Abans de servir-ho tireu-hi una mica de salsa Tabasco. El podeu menjar tal qual o acompanyat d´arròs. Boníssim de les dues maneres!
Reblogged this on Celler-Adocse.