Chow mien de fideus amb gambes, llagostins i pebrot (10/15)
Uns fideus “chow mien” sonen, oi? Doncs els que vaig fer jo no s´assemblaven gaire als que va fer la professora al curs. Els seus estaven molt més forts i a mi em van quedar massa caldosos segons la recepta però perfectes per al meu paladar. Bé, un xic massa cuits per ser honest. Vaig posar massa aigua ja que passats els pocs minuts (màxim 5) que havien de coure la veritat és que quedava molt líquid i clar, es van acabar fent massa. Però he de dir que estaven francament bons!
Ingredients (4 px):
300 gr. de fideus xinesos de coció ràpida (ja surten en packs individuals dins de la bossa)
60 ml de salsa Hoisin
60 ml de salsa d´ostres
30 ml de salsa de soja coreana
2 bitxos
1 gra d´all
12 llagostins
12 gambes (depenent de la seva mida)
oli de sèsam o oli de girasol (ja explico quin triar a la recepta)
1 pebrot verd
cilantre en fulla
aigua
Pelem i tallem els llagostins i les gambes, procurant de treure els intestins (la ratlleta marró que tenen a dins) per evitar trobar-nos una mena de sorreta un cop cuits. Pelem i tallem l´all i tallem el pebrot. Si volem optar per l´opció fidel a la recepta utilitzarem oli de girasol per convertir-lo en oli de gamba/llagostí, infusionant-ne els caps i utilitzant tot seguit aquest oli per saltejar els propis llagostins, les gambese, el pebrot i l´all. En cas que preferiu guardar els caps per a altres menesters (els congeleu per fer-ne un brou, per exemple) podeu utilitzar oli de sèsam, com vaig fer jo. Quan estigui tot saltejat hi afegim les salses d´ostres i Hoisin (en aquest cas les dues “de pot”, però més endavant us passo la recepta per si les voleu fer a casa), barregem, posem els fideus i ho cobrim amb aigua, deixant-ho coure uns 5 minuts com a màxim. Compte amb l´aigua, que si us passeu (com jo) els fideus poden quedar massa cuits i el conjunt un xic caldós, quan a priori ha de quedar més aviat “sec”. Un cop fets hi afegiu una mica de salsa de soja i el cilantre picat per sobre. Mega bo!
Un tema sobre la quantitat d´aigua a posar als fideus. Repassant els apunts veig que posa que l´aigua no ha de cobrir els fideus (com vaig fer jo) sinó que quedi per la meitat…
Per cert, com us deia abans les salses utilitzades les vaig comprar al super oriental del final del carrer Balmes. La Hoisin té gust i olor de salsa “pato pekin”, vaja, que és un pèl forta de gust, el mateix que la d´ostres, però fer-les és més aviat…laboriós. Us dono les receptes, jo vaig veure com es feien i no és difícil, però…
Per a fer la salsa Hoisin:
2 grans d´all, 1 bixo vermell, 100 grams de pasta de mongetes negres (no sé si es troba així, vaja, que a la classe la profe tenia les mongetes ja bullides durant 3 hores…), 4 cullerades d´oli de sèsam, 4 cullerades de vinagre d´arròs, 75 ml de salsa de soja, 3 cullerades de mel
Llavors…picar els alls amb el bitxo en un morter o amb el turmix en un bol. Afegir-hi les mongetes (bullides, escorregudes), l´oli, el vinagre i la salsa de soja i finalment incorporeu la mel i aneu-ho treballant fins que tots els ingredients quedin ben incorporats. S´hi pot afegir més salsa de soja o més pasta de mongetes per obtenir una salsa més salada i/o més espessa.
Per fer la salsa d´Ostres:
12 ostres bullides, 1 cullerada sopera de margarina, pebre negre, sal, 1 cullerada sopera de farina, 200 ml d´aigua de la cocció de les ostres
Bulliu les ostres durant tres minuts. Feu llavors una crema, començant per fer un roux ofegant la farina amb la mantega, a foc lent uns deu minuts, fins que quedi torrat. Afegir llavors a poc a poc l´aigua de les ostres mentre aneu remenant tota l´estona, millor amb unes varilles. Per a que quedi super-super millor colar-la i si us agrada notar les ostres afegir-ne unes quantes ben picades i rectificar-ho de sal i pebre.
Reblogged this on Celler-Adocse.