Yakimeshi de pollastre (9/15)
Plat clàssic, clàssic. “Yakimeshi” vol dir (crec) “arròs fregit”, tot i que de fet l´arròs d´aquest plat és saltejat…amb verdures (porro, de fet), pollastre i ous. Ben senzill, ben bo, ràpid i fàcil de fer, amb la peculiaritat que ens van ensenyar a cuinar l´arròs “a la japonesa” i em va quedar força bé!
Ingredients (4 px):
300 grams d´arròs
2 ous
1 porro gran
sal
salsa de soja
sake
pols de dashinomoto
2 cuixes de pollastre o dos pits normals
gingebre
Per fer l´arròs “a la japo” l´hem de rentar primer, forces vegades, fins que l´aigua que surti del colador sigui més o menys clareta. Es posa en una olla ampla (aprox) 100 grams d´arròs per 110 d´aigua, o una mica més si voleu (però no gaire!). Aigua freda i foc fort fins que comenci a bullir. Es baixa a foc mitjà o es deixa coure 5 minuts. Llavors es torna a baixar la intensitat durant 4 minuts més. A priori ja estarà, ha de quedar un xic “al dente” (després el saltejarem, s´acabarà de coure i d´aquesta manera no s´enganxarà). Si queda aigua a l´olla es deixa coure sense tapar fins que no en quedi gens.
Mentrestant haurem posat a macerar el pollastre amb gingebre tallat petit, salsa de soja i sake durant 20 minuts.
Podem fer els ous, que han de ser remenats, al mateix wok on saltejarem el pollastre amb el porro (tal i com van fer a classe) o fer-los apart i a darrera hora incorporar-los al wok (com vaig fer jo). Quan tinguem el porro i el pollastre cuits i afegim l´arròs, donem unes quantes voltes i finalment afegim una mica de salsa de soja i el pols de dashinomoto (semblant al dashi en pols) disolt en aigua (jo aquest darrer pas no el vaig fer…però sense cap raó aparent…next time ho faré!).
Super bo i apte per a nens!
Reblogged this on Celler-Adocse.