Amanida alemanya (26/60)
La clàssica, la típica, sí, la de patates amb salsitxa de frankfurt…no, nooooooooooo és pecat, si n´hi ha de molt bones i tot! El que realment em va sorprendre és que va quedar super bona, vull dir, no és que esperés que no quedés bé però em va sorprendre “lo” bona que estava. M´atreveria a dir que estava deliciosa!
Ingredients (6 px):
180 grams de salsitxes de frankfurt (3, aprox)
cibolet fresc
ceba tendra
3 cullerades de crema de llet
5 cullerades de maionesa
1 kilo de patates noves aprox
cogombrets en vinagre (6/10 unitats)
Tàperes en vinagre (dues cullerades)
mostassa de dijon (3 cullerades)
sal, pebre
Posem a bullir les patates (amb pell) amb una mica de sal durant uns 40 minuts. Una vegada cuites les emboliquem amb paper de plata durant mitja hora. Mentrestant tallem la ceba tendra (un parell) ben petita i fem el mateix amb els cogombrets i les salsitxes de frankfurt, en aquests dos casos a rondanxes. Si tenim cibolet (cebollino) també el tallem ben petit (jo no en tenia i en el seu lloc vaig posar la part verda de la ceba tendra) i després fem la maionesa (si no es que preferim posar-ne de “pot”). Pelem i tallem les patates a daus i en un bol barregem amb l´ajuda d´unes barilles metàl.liques la maionesa, la crema de llet i la mostassa. barregem tots els ingredients, salpebrem i ho coronem amb el cibolet.
Va quedar super mega bo!!!