Noodles (21/60)
Per fer aquesta recepta fidelment heu de fer prèviament una visita a qualsevol super oriental ja que molts dels productes esmentats només es troben en aquest tipus d´establiments, una veritable mina per als amants de la cuina oriental. Cert que de fet aquest plat no deixa de ser uns fideus saltejats amb bolets, ceba i bacon però amb el toc imprescindible de la salsa us trobareu de cop enmig dels aromes i sabors de l´Orient…
Ingredients:
Bacon a làmines (la recepta, però, diu “panceta”, que no és el mateix…)
1 ceba tendra
40 grams de brots de soja
1 cullerada de gengibre fresc picat
120 grams aprox de fideus xinesos
1 cullerada d´oli de sèsam
3 cullerades de salsa d´ostres
3 cullerades de salsa de soja
3 cullerades de Vi xinès d´arròs (Shaoxing)
1 culleradeta d´espècies xineses Sichimi Togarashi
8 unitats de bolets secs Shitake
oli d´oliva 0.4
Primer de tot hem de ser previsors i posar a hidratar els bolets per espai d´unes dotze hores…aprox…Per fer la salsa juntem en un bol la salsa d´ostres, el vi xinès, la salsa de soja i l´oli de sèsam. Mentrestant posem aigua a bullir i hi afegim els fideus, tots just tres minuts, o millor dos. Tallem el bacon (o la panceta) a talls prims i el saltegem al wok fins que agafi color, afegint al cap de poca estona el gengibre i els bolets tallats a làmines juntament amb la ceba tendra. En pocs minuts fem el mateix primer amb els brots de soja i poc després amb els fideus, acabant amb la salsa. Ja al plat afegim les espècies xineses, toc imprescindible!
Super bo!
Nyam!!! 😀
Quin dia hem quedat per sopar i fer gintònics???
???
???
divendres 16!
Reblogged this on Celler-Adocse.