Arròs negre amb sèpia (20/60)

Clàssic entre clàssics, feia molt temps que no en cuinava cap i vaig voler seguir tots els passos que feien en aquest llibre a veure com quedava la cosa. Cap sorpresa, i un resultat final espectacular, dels millors arrossos que m´han sortit darrerament.

Ingredients (4 px):

Sèpia fresca (400/500)
Brou de peix (un litre i mig aprox)
2 grans d´all (opcional)
Dues cullerades de picada
Quatre cullerades de sofregit
La tinta de les dues sèpies que vaig utilitzar
arròs (a mesura de cadascú…)
Oli d´oliva 0.4, sal

Si podeu demaneu a la peixateria que us netegin i tallin la sèpia a quadrets, guanyareu temps…Fem primer la sèpia amb un parell de grans d´all tallats a làmines (a la recepta no ho posa) i quan quasi estigui hi afegim el sofregit, deixant-ho coure uns deus minuts aprox. Afegim l´arròs i un parell de minuts més tard el brou, no tot de cop, de mica en mica, i aneu remenant en plan “risotto”. La tinta l´afegiu al principi, dissolta en una mica de brou calent, i la picada quasi al final. Es qüestió d´aconseguir un textura força cremosa, i ho vaig aconseguir, estava boníssim!

~ per picanyol a 05/03/2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: