Potes de Gall d´indi a la catalana (18/60)
Molt semblant al típic pollastre de Nadal farcit que es menja a moltes cases catalanes, aquell amb orellanes i prunes, boníssim, de gust super característic…sí? Doncs en comptes de pollastre utilitzem gall d´indi, i en aquesta recepta només les potes…per cert, la cuixa sencera també estaria bé.
Ingredients:
2 potes de gall d´indi
100 gr de tomàquet natural triturat
80 ml de vi ranci
30 gr de panses de corint
40 gr de prunes (les grans i negres) sense pinyol
unes quantes orellanes (opcional)
2 cullerades d´oli d´oliva 0.4
200 gr de ceba
1 cullerada de pinyons
sal, pebre
aigua o brou de pollastre (240 ml)
Abans de fer aquesta recepta heu de tenir en compte que les prunes i sobretot les panses s´han d´hidratar durant unes quantes hores (la recepta diu 12…potser és un pèl exagerat) amb el vi ranci. Jo vaig oblidar aquest punt i només ho vaig fer durant una hora. No va passar res extrany i tot estava ben bo, però potser hagués estat encara més bo si ho hagués fet. O no. En fi, que mentre s´acaben d´hidratar les panses i les prunes (també hi podeu posar orellanes, vaja, jo ho vaig fer perquè a casa ens agraden molt) pelem i tallen a juliana la ceba. En una cassola daurem les potes i hi ofeguem la ceba. Una vegada caramelitzada hi tirem el vi ranci (el mateix que hem utilitzar per les panses…) i deixem evaporar l´alcohol. Afegim el tomàquet, caramelitzem una mica més i mullem amb el brou de pollastre ( o aigua) durant uns trenta minuts a foc lent. Afegim les prunes, les panses, orellanes i pinyons (tot i que amb els pinyons a la recepta ho fan diferent i els tiren al darrer moment prèviament saltejats) i ho deixem coure una horeta més.
Va quedar super bo, tot i que personalment vaig trobar a faltar més salsa…
Reblogged this on Celler-Adocse.