Dorada al vapor a la japonesa (10/60)

Plat totalment es-pec-ta-cu-lar!!! Saborós, sa, senzill, ràpid, sorprenent…em moro de ganes de tornar-lo a fer, més no puc dir!

Ingredients (2 px):

una suprema de dorada x persona (si teniu molta gana, una dorada sencera…)
20 gr de gengibre fresc
1 ceba tendra
cilantre fresc
2 cullerades de salsa de soja
4 cullerades d´oli de girasol (jo el vaig posar d´oliva)

Si feu la dorada sencera, vull dir, una per a cada persona demaneu a la peixateria que us facin tres talls profunds que no tallin del tot el peix però. Peleu i talleu el cilantre (al gust). Talleu a làmines fines el gengibre i el sofregiu amb l´oli. Feu les dorades al vapor posant un paper de plata per sota del peix i si voleu unes fulles de cilantre a sobre. Ho tapeu i que es cogui per espai de 12 minuts. A la recepta diu que en aquest moment, i ja fora de l´olla on heu cuit el peix, poseu la ceba per sobre de la dorada. Jo, la veritat, vaig posar la ceba a sobre de la dorada durant la cocció ja que volia assegurar-me que estigués ben cuita. Potser la propera vegada faré el que diu la recepta, posar-la després i que es cogui lleugerament amb l´oli de fer el gengibre que tiraré per sobre del peix, de la ceba i del cilantre. S´acaba tirant salsa de soja per sobre i el resultat és francament espectacular. Tendre, saborós, delicat..una delicia!

~ per picanyol a 20/02/2012.

Una resposta to “Dorada al vapor a la japonesa (10/60)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: