Peres caramelitzades amb gelat de gerds (6/60)

Hi ha un sector de la família que no és gaire fan de les peres precisament, però en aquesta ocasió van aplaudir i tot. Vaig decidir fer-la tot i que el gelat era de maduixa i no de gerds (pecat mortal, je je) empès per la necessitat de fer un bon ús d´una pera que era un xic verda…i d´aquesta manera no solament la vaig “salvar” sinó que vam tenir un postre extra més que bo!

Ingredients:
1/2 pera per persona (“conference”, si pot ser)
margarina (1 cullerada)
sucre (2 cullerades)
aigua (200 ml)
gelat de gerds (per exemple de les gelateries ecològiques “bo de vici”)

Pelem les peres i les tallem per la meitat, tot i que també es poden tallar a quarts. En una paella coem el sucre (directament, sense aigua de moment) fins que es converteixi en un caramel ben fosc. Afegim primer la mantega i quan està fosa les peres, els hi donem unes quantes voltes i hi tirem l´aigua. Anem donant voltes durant uns quinze minuts fins que les peres estan tovetes i la salsa cremosa. Ho retirem del foc i deixem reposar fins que es refredin.
Servim amb el gelat de gerds al costat. Deliciosa combinació!

~ per picanyol a 14/02/2012.

Una resposta to “Peres caramelitzades amb gelat de gerds (6/60)”

  1. Reblogged this on Celler-Adocse.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: