Llenties guisades amb salmó (1/60)

Inagurem una nova tanda de receptes. Aquestes, com ja he explicat en un altre apartat del blog, són del fantàstic llibre “La comida de la familia”, del Ferran Adrià, on es fa un recull de 45 menús que menjaven els cuiners i de fet tot el personal del Bullí a la seva hora de dinar. Excel.lents fotografies, molt didàctic, super ben estructurat, una “petita” meravella!
La primera recepta va ser tota una revel.lació: sense ser cap fan de les llenties he de dir que és excel.lent, i molt fàcil

A la primera pàgina ja et mostren una foto amb el plat acabat. Et diuen els ingredients que necessites (per a dues o sis persones…i per a professionals també), on els trobaràs (al mercat, a la nevera, al rebost, al congelador…) i les mides ben detallades. Tots els passos estan acompanyats de fotos i et donen consells o truquillos per a fer-ho millor. Al principi del llibre hi ha tot un apartat amb receptes bàsiques que desprès utilitzaràs una, dues o tres vegades al llarg del llibre…i si no en el teu dia a dia segur. Per exemple, t´explica com fer (segons ells) un “sofregit base” i et recomana que el congelis en petites dosis, i el mateix amb les picades, els brous, etc, així guanyaràs molt temps cada vegada que vulguis fer una recepta. En aquest cas concret et demana sofregit, picada i brou de peix. De brou ja en tenia però de sofregit i picada no. I per a ells el sofregit és una salsa de tomàquet amb all, ceba i herbes aromàtiques a dojo (farigola, romaní i llorer) que surt en 7 receptes del llibre (i jo n´he escollit cinc), per tant ja en tinc al congelador. I amb la picada tres quarts del mateix. Ells hi posen julivert, oli (m´ha cridat molt l´atenció que posin oli en una picada, no ho havia fet mai), safrà, alls i avellanes…i naturalment acompanyat de fotos, truquillos varis i t´indiquen en quines receptes surt (7, 5 de les quals sortiran al blog…de fet les mateixes que al sofregit). Es de fet el que en diuen “preparacions bàsiques”.

Anem doncs cap a la recepta en sí…

Ingredients (dues persones):

Salmó fresc (o congelat…a la “Sirena” venen uns lloms fantàstic…que es fan pagar, però excel.lents…i crec que ideals per a aquest plat), 300 gr
Julivert
Brou de peix (400 ml)
Picada (1 cullerada)
Sofregit (dues cullerades)
Oli d´oliva (1 cullerada)
llenties cuites (300 grams)
sal

Tallem i filetegem el salmó, treient les espines (si us ho fan a la peixateria o compreu els lloms congelats…molt millor!). Piquem el julivert. En una cassola posem a calentar l´oli, afegim el sofregit, deixem coure un minut i mullem amb el brou. Afegim les llenties, tot seguit la picada i en deu minuts ho tindreu llest per tirar el salmó a daus juntament amb el julivert, un parell de voltes i llestos.
Boníssim!!!

~ per picanyol a 07/02/2012.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: