Mousse de gambes (75/164)

En principi no tenia previst fer aquesta recepta ni  cap que portés gambes a sac per motius econòmics…però vaig trobar una parada del meu mercat que dissabte a darrera hora en venia a 10 el kilo…i tenien molt bona pinta! Així que no vaig deixar passar l´ocasió, en vaig comprar un kilo, el vaig repartir en 4 parts i aquell mateixa nit ens en vam cruspir una part (1/4 de kilo, unes 10) a la planxa…i vam comprovar que efectivament estaven molt bones! La resta seria per a aquesta recepta que avui us coment i per a un parell més, el clàssic còctel i una sopa…

Ingredients (4 px):

1/4 de kilo de gambes

50 gr. de margarina

2 cullerades de farina

1 vas i mig de llet freda

2 fulles de gelatina

1 rovell

2 clares

Comencem pelant les gambes i reservant les closques i els caps, que les posem en un cassó amb mantega durant uns cinc minuts, remenant i xafant els caps. Ho passem pel colador xinès, apretant bé per treure-li el màxim de suquillo. les gambés les trinxem ben petites.

Fem una beixamel amb margarina, una mica d´oli, les dues cullerades de farina i la llet. Quan la beixamel ja té consistència hi afegim les gambes i el suquillo, deixant-ho coure uns cinc minuts. Fora del foc hi afegim el rovell d´un ou.

Tema gelatina: si es fa amb fulles s´han de dissoldre amb una mica d´aigua calenta i afegir-les a la beixamel. Jo no en tenia i vaig fer-ho amb gelatina en pols, posant-hi l´equivalent.

Abans de posar-ho tot en un recipient per guardar-ho a la nevera s´hi han d´afegir les dues clares muntades a punt de neu i deixar-ho unes dues hores a la nevera.

He de dir que de gust estava boníssim…però vaig fracassar estrepitosament en quan a la consistència. vaja, que de “mousse” res de res, era una crema que l´endemà vam utilitzar com a salsa d´uns rigatoni i que la nit del sopar, amb convidada i tot, vam menjar-nos-ho a sobre d´una torrada…

Suposo que va ser culpa de la gelatina en pols. Potser és especial per a postres calents, no ho sé, potser va ser per posar-ne massa poca. Quan torni a trobar gambes a preu de saldo i tingui convidats a la vista ho tornaré a intentar!

~ per picanyol a 28/05/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: