A l´escola de la raquel

Avui he fet la primera de les moltes contribucions que espero fer a l´escola de la Raquel. He anat a fer d´ajudant al taller de cuina, i ha estat una experiència fantàstica, enriquidora, malgrat que el trasto de la meva filla m´ha donat “plantón” i ha preferit fer una altra activitat, el taller d´experiments. La cara que se m´ha quedat ha estat antològica, i la de la seva mestra déu n´hi dó. Els dos esperàvem que s´apuntés al de cuina però ella ha escollit fer una altra cosa…

Personalitat? Vergonya? Marcant distàncies? Jo estava totalment convençut que la tindria al costat mentre durés el taller de cuina, així que la sorpresa ha estat majúscula. Ella estava super contenta d´anar a escola amb mí, ha entrat a classe amb un somriure d´orella a orella i s´anava mirant a la resta de nens amb cara de satisfacció, en plan “és el meu papa”. Mentre esmorzaven, alguns fruita, d´altres un petit entrepà, alguns galetes jo me´ls anava mirant tot encuriosit, feliç d´estar envoltat d´unes criatures fascinants, veient com comentaven entre ells el que tenien. Algun venia i em demanava que l´ajudés a fer allò que sempre fan sols però que, ja que hi havia un papa, era moment d´aprofitar, oi? En uns minuts la mestra els hi va preguntant un per un quin taller, quina activitat volen fer: cuina, fang, experiments, hallow (anglès) o jocs. Durant uns 40 minuts nens de les 3 classes dels més petits (p3,p4,p5…o el que és el mateix: llunes, estrelles i sols)  fan la mateixa activitat junts, com també passa quan fan “racons”. En el cas dels tallers és més específic, fan la mateixa activitat tota l´estona, i avui a cuina hem fet unes petites pizzes. Primer hem amassat la farina i l´aigua, els nens amb una cullera i els grans amb les mans donant-hi eltoc final necessari. Desprès tots l´han estirat amb el corró, han escampat el tomàquet i hi han posat pernil i formatge. Una bona activitat.

Arribava llavors l´hora del pati, moment per veure què feien exactament en aquest màgic espai, tot i que clar, la Raquel m´ha volgut tenir al seu costat tota l´estona. Però bé, he pogut veure com jugava amb altres noies, a fer pastissos principalment i acte seguit a bufar espelmes, mentre no perdia detall del que feien tots els seus companys de classe, com s´entretenien, a què jugaven…una bona estona, fins que la mestra els crida per anar a classe.

A priori era el moment de marxar, però la Raquel fa pressió i em quedo al gran moment del dia, a presenciar una de les activitats que més fascinats ens té als pares: la “notícia”. Tot i que abans d´anar al patí la Raquel havia dit que no m´hi quedaria ha canviat, afortunadament, d´opinió i he pogut seure en la rotllana que fan tots junts per dir, un per un, la seva particular notícia del dia. La majoria tria el taller que han fet avui, d´altres no, diuen el primer que els hi passa pel cap o a què han estat jugant durant l´estona d´esbarjo. La de la Raquel estava cantada: “el meu papa ha vingut a fer taller de cuina”. Més o menys en silenci, més o menys ben asseguts i prestant força atenció al que deien els seus companys, viure-ho és un privilegi, es veure en viu i en directe l´activitat estrella de la classe de les Llunes, o una d´elles vaja. Veus quí és més tímid, qui té més ganes de gresca, quí escolta més…és fascinant, de veritat. I la Raquel al meu costat tota l´estona, ben callada, escoltant i mirant-me de reüll, com ho feien alguns dels nens que em coneixen més.

Espero repetir l´experiència ben aviat. De moment, en uns dies els acompanyaré en una altra de les seves activitats més destacades: la sortida setmanal al bosc per visitar “l´arbre amic” de la classe de les Llunes. Promet molt.

Avui, en definitiva, he tornat a experimentar la sensació d´estar molt i molt content d´haver portat a la nostra filla als Xiprers. Que duri!

~ per picanyol a 23/03/2011.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: