El Gran Llibre de la Cuina Catalana és un dels gran clàssics “moderns” (la primera edició és del 1991) de la cuina dels nostre país. Funciona com a aglutinador de les diferents maneres de cuinar d´arreu de la nostra geografia recopilades i adaptades pel cuiner Josep Lladonosa, una de les persones que més ha fet per la divulgació de la cuina catalana, autor també d´altres llibres com “La cuina medieval a Catalunya”. En fi, un d´aquells llibres que tenia la meva mare a casa seva i que han acabat a la meva. Cuina catalana de tota la vida, sense floritures, ni escumes, ni salses extranyes ni res de semblant. I com ve sent habitual miraré de respectar el més escrupulosament possible tot el que hi diu, a veure com me´n surto. No hi ha receptes revolucionàries sinó més aviat senzilles, de sempre i per sempre…
All cremat
Anec amb fideus
Suquet de lluerna
Anec amb peres
Anec amb vi negre, moixernons i albergínies
Olla d´escòrpora
Anec a la cassola amb carxofes i patates
Rap emmetxat
Arròs a la caçadora
Arròs a la marinera
Arròs amb bacallà
Arròs amb sardines
Arròs d´ànec
Arròs de peix
Mona de Pasqua
Arròs fosc o negre de l´Empordà
Arròs Parellada
Bacallà a la catalana
Bacallà a la llauna
Bacallà a la marinera
Bacallà a la talamanquina
Bacallà a la tortosina
Bacallà a l´estil de Lleida
Bacallà amb allioli
Bacallà amb espinacs, panses i pinyons
Bacallà amb mel
Bacallà amb mongetes verdes i patates
Bacallà amb panses i pinyons
Bacallà amb patates
Bacallà amb romesco
Bacallà amb tomàquet
Bacallà gratinat a la crema de mel i espinacs
Bacallà ofegat
Suquet de peix calero
Bou adobat
Bunyols de bacallà
Bunyols de l´Empordà
Bacallà a la tarragonina
Calamars amb ceba
Orada en escabetx
Calamars estofats
Caldereta de peix
Cassola de cargols amb conill i butifarra
Cigrons amb bolets
Cigrons guisats
Civet de porc senglar
Conill al Jaç
Escòrpora al forn
Conill a la caçadora
Conill a l´ampurdanesa amb xocolata
Conill a la gitana
Conill a la manresana
Conill amb escabetx
Conill amb escamarlans
Conill amb moixernons
Farcellets de col
Conill amb peres i naps
Conill amb romesco
Conill amb sanfaina
Conill amb xocolata
Escudella barrejada
Escudella de fideus amb bacallà
Espatlla de xai rostida amb menta
Estofat de vedella a l´ampurdanesa
Fideus a la cassola
Fricandó amb llanegues
Galtes de porc al forn
Cargols a la “gormanta”
Gambes amb xocolata
Groguillo
Llobarro al formatge fos de la Garrotxa
Mandonguilles de bacallà
Mandonguilles de peix
Molls a la tortosina
Molls amb pebre i taronja
Múrgoles farcides
Patates d´Olot
Peres blanquilles al vi del Priorat
Platillo Cerdà
Platillo de filet de porc a l´agredolç
Platillo de vedella amb rovellons
Platillo de xai amb patates
Pollastre al caramel
Pollastre amb gambes
Fideus negres a la cassola
Pollastre amb sèpia i escamarlants
Pops amb ceba
Pops amb patates i xocolata
Rap a la catalana
Rap a la marinera
Sarsuela
Sèpia amb farcellets de col
Sèpia amb mandonguilles
Sopa de bolets
Sopa d´all i patates
Sopa de conill de Castellbisbal
Sopa d´escórpora
Sopa de farigola
Sopa de fredolics
Sopa de musclos
Sopa de peix gratinada amb formatge
Sopa de pescadors
Sopa de pinyana
Sopa de rap
Rap allagostat
Escudella de carbassa
Vedella amb bolets
Vedella rostida amb peres
Platillo de cua de vedella amb vi negre
T'agrada:
M'agrada S'està carregant...