Receptes d´El Gran llibre de la Cuina Catalana (Josep Lladonosa)

El Gran Llibre de la Cuina Catalana és un dels gran clàssics “moderns” (la primera edició és del 1991) de la cuina dels nostre país. Funciona com a aglutinador de les diferents maneres de cuinar d´arreu de la nostra geografia recopilades i adaptades pel cuiner Josep Lladonosa, una de les persones que més ha fet per la divulgació de la cuina catalana, autor també d´altres llibres com “La cuina medieval a Catalunya”. En fi, un d´aquells llibres que tenia la meva mare a casa seva i que han acabat a la meva. Cuina catalana de tota la vida, sense floritures, ni escumes, ni salses extranyes ni res de semblant. I com ve sent habitual miraré de respectar el més escrupulosament possible tot el que hi diu, a veure com me´n surto. No hi ha receptes revolucionàries sinó més aviat senzilles, de sempre i per sempre…

All cremat

Anec amb fideus

Suquet de lluerna

Anec amb peres

Anec amb vi negre, moixernons i albergínies

Olla d´escòrpora

Anec  a la cassola amb carxofes i patates

Rap emmetxat

Arròs a la caçadora

Arròs a la marinera

Arròs amb bacallà

Arròs amb sardines

Arròs d´ànec

Arròs de peix

Mona de Pasqua

Arròs fosc o negre de l´Empordà

Arròs Parellada

Bacallà a la catalana

Bacallà a la llauna

Bacallà a la marinera

Bacallà a la talamanquina

Bacallà a la tortosina

Bacallà a l´estil de Lleida

Bacallà amb allioli

Bacallà amb espinacs, panses i pinyons

Bacallà amb mel

Bacallà amb mongetes verdes i patates

Bacallà amb panses i pinyons

Bacallà amb patates

Bacallà amb romesco

Bacallà amb tomàquet

Bacallà gratinat a la crema de mel i espinacs

Bacallà ofegat

Suquet de peix calero

Bou adobat

Bunyols de bacallà

Bunyols de l´Empordà

Bacallà a la tarragonina

Calamars amb ceba

Orada en escabetx

Calamars estofats

Caldereta de peix

Cassola de cargols amb conill i butifarra

Cigrons amb bolets

Cigrons guisats

Civet de porc senglar

Conill al Jaç

Escòrpora al forn

Conill a la caçadora

Conill a l´ampurdanesa amb xocolata

Conill a la gitana

Conill a la manresana

Conill amb escabetx

Conill amb escamarlans

Conill amb moixernons

Farcellets de col

Conill amb peres i naps

Conill amb romesco

Conill amb sanfaina

Conill amb xocolata

Escudella barrejada

Escudella de fideus amb bacallà

Espatlla de xai rostida amb menta

Estofat de vedella a l´ampurdanesa

Fideus a la cassola

Fricandó amb llanegues

Galtes de porc al forn

Cargols a la “gormanta”

Gambes amb xocolata

Groguillo

Llobarro al formatge fos de la Garrotxa

Mandonguilles de bacallà

Mandonguilles de peix

Molls a la tortosina

Molls amb pebre i taronja

Múrgoles farcides

Patates d´Olot

 

Peres blanquilles al vi del Priorat

Platillo Cerdà

Platillo de filet de porc a l´agredolç

Platillo de vedella amb rovellons

Platillo de xai amb patates

Pollastre al caramel

Pollastre amb gambes

Fideus negres a la cassola

Pollastre amb sèpia i escamarlants

Pops amb ceba

Pops amb patates i xocolata

Rap a la catalana

Rap a la marinera

Sarsuela

Sèpia amb farcellets de col

Sèpia amb mandonguilles

Sopa de bolets

Sopa d´all i patates

Sopa de conill de Castellbisbal

Sopa d´escórpora

Sopa de farigola

Sopa de fredolics

Sopa de musclos

Sopa de peix gratinada amb formatge

Sopa de pescadors

Sopa de pinyana

Sopa de rap

Rap allagostat

Escudella de carbassa

Vedella amb bolets

Vedella rostida amb peres

Platillo de cua de vedella amb vi negre

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: