Ragú de xai amb llimona (118/135)
De fet és amb llima i llimona, que li donen un tic subtil al final de la cocció. Per la resta és un estofat curtet de temps i força apanyadet.
Ingredients:
700 gr de cuixa de xai
1 ceba
2 dents d´all
4 tomàquets
1 llima
1 llimona
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
uns brins de safrà
sal, pebre
oli
brou de xai
Daurem el xai desossat i tallat a daus grossos en una cassola on tot seguit, una vegada retirat el xai, hi farem la ceba picada, els alls xafats, el tomàquet triturat i els brins de safrà durant uns deus minuts aprox. Ho cobrim amb el brou i deixem fer una mitja horeta.
Mentrestant pelem la llima i la llimona, blanquegem les pells tallades finament (portar-ho a ebullició a partir d´aigua freda i refredar-ho immediatament) i les reservem. Tallem finament els pebrots i ho afegim al guisat. Cinc minuts més tard hi afegim les pells dels cítrics i deixem fent la xup xup cinc minuts més, tapat, i ja ho tindrem llest.