Ragú de xai amb llimona (118/135)

De fet és amb llima i llimona, que li donen un tic subtil al final de la cocció. Per la resta és un estofat curtet de temps i força apanyadet.

Ingredients:

700 gr de cuixa de xai

1 ceba

2 dents d´all

4 tomàquets

1 llima

1 llimona

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

uns brins de safrà

sal, pebre

oli

brou de xai

Daurem el xai desossat i tallat a daus grossos en una cassola on tot seguit, una vegada retirat el xai, hi farem la ceba picada, els alls xafats, el tomàquet triturat i els brins de safrà durant uns deus minuts aprox. Ho cobrim amb el brou i deixem fer una mitja horeta.

Mentrestant pelem la llima i la llimona, blanquegem les pells tallades finament (portar-ho a ebullició a partir d´aigua freda i refredar-ho immediatament) i les reservem. Tallem finament els pebrots i ho afegim al guisat. Cinc minuts més tard hi afegim les pells dels cítrics i deixem fent la xup xup cinc minuts més, tapat, i ja ho tindrem llest.

IMG_5852

~ per picanyol a 05/04/2014.

Deixa un comentari